Social Icons

Imprejurimi








Mănăstirea Văratec 
Mănăstirea Văratec este o mănăstire ortodoxă de maici din România, situată într-o poiană de la poalele munților. Este cea mai mare mănăstire de maici din România, aici viețuind peste 400 maici.

Cetatea Neamtului
Cetatea Neamtului se află localizată pe stânca Timuș de pe Culmii Pleșului (numită și Dealul Cetății), la o altitudine de 480 m și la o înălțime de 80 m față de nivelul apei Neamțului.


Mănăstirea Agapia 
Mănăstirea Agapia este o mănăstire ortodoxă de maici din România, situată pe valea pârâului Agapia. Ea se află amplasată în mijlocul unei păduri, la o distanță de 3 km de satul Agapia.


Mănăstirea Sihastria
Mănăstirea Sihastria este asezata la margini de paduri seculare, intr-o depresiune larg deschisa spre soare, adapostita de jur imprejur de culmi ale caror inaltimi variaza intre 800-1100 metri.

Schitul Sihla 
Singura marturie despre prima biserica din lemn de la Sihla se afla intr-un pomelnic ctitoricesc sapat in piatra, ce ne transmite ca e ctitorita de familia Cantacuzino in anul 1741, cu hramul "Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul".

Pestera Cuvioasei Teodora de la Sihla
Sfanta Teodora de la Sihla si-a ales drept loc de sihastrie codrii salbatici ai Neamtului, pe locuri, inca si astazi nebatuti de picior omenesc.

Mănăstirea Secu
Manastirea Secu este o vatra monahala de intensa traire duhovniceasca a carei vechime se ridica la aproape 500 de ani.

Mănăstirea Neamt
Intr-o poiana larg deschisa pe valea rausorului Nemtisor, inconjurata aproape din toate partile de culmi impadurite, este asezata Manastirea Neamt, "Ierusalimul ortodoxiei romane".

Mănăstirea Horaita
Manastirea Horaita este asezata la o altitudine de 600 m, nu departe de poalele muntelui Horaiciorul, langa versantul rasaritean al muntilor Stanisoarei din Carpatii Orientali si intre manastirile Almas si Varatec.
 

Casa memoriala "Ion Creanga" 
Casa memoriala Ion Creanga a fost construita in anul 1830 de catre Petre Ciubotariu, bunicul povestitorului.

Casa memoriala Veronica Micle"
Nu departe de Cetatea Neamţ, în vechiul centru al oraşului, Casa Veronica Micle constituie o preţioasă relicvă a veacului trecut, ce împleteşte imaginile vechii aşezări cu amintirea mereu vie a aceleia care, prin dragoste şi suferinţă, şi-a înscris pentru totdeauna numele alături de cel al lui Mihai Eminescu.  

Casa memoriala "Al.Vlahuta"
Casa memoriala in care s-a nascut si a copilarit scriitorul Alexandru Vlahuta este situata in satul manastiresc din com Agapia, langa manastirea cu acelasi nume.

Casa memoriala "M.Sadoveanu"
În comuna Vânători-Neamţ, în imediata vecinătate cu Schitul Vovidenia se găseşte o clădire ce adăposteşte Casa memorială Mihail Sadovean

Schitul Vovidenia
Schitul Vovidenia, prin cele trei sute de ani de existenţă a înscris o pagină frumoasă în marea carte a istoriei Moldovei şi a Bisericii româneşti.

Schitul Daniil Sihastru
Schitul Daniil Sihastrul se află între Mănăstirea Sihăstria şi Schitul Sihla. La 2 Km de Schitul Sihla se află o culme abruptă de munte cu stânci golaşe şi mici peşteri, numită “Râpa lui Coroi”, în care se nevoiau sihaştrii cei mai râvnitori.

Schitul Sf.Mina
Schitul Sfântul Mare Mucenic Mina ia ființă în anul 1996 ca schit de maici, fiind ridicat de maica Melania Cojoc.

Muzeul etnografic Nicolae Popa -Tarpesti
Muzeul organizat în casa sa constituie cea mai interesantă colecţie muzeală sătească din judeţ, rezultată din dragostea pentru vestigiile trecutului a unui mare amator şi creator de artă populară. Muzeul reuneşte, deopotrivă, arheologie, numismatică, etnografie, artă religioasă, precum şi creaţii proprii ale colecţionarului - măşti, sculptură în lemn.
 

Afisari